lördag 14 april 2012

Svullokväll!

Tjenamors.
Sitter just nu och kollar på ''kvällen är din'' på 4an och efter det programmet fortsätter jag med att se filmen John Tucker must die på samma kanal. Har hört att filmen är nästan lite som Mean Girls, då bara MÅSTE jag se den! Älskar sånna filmer, äkta tjej grejer såklart ;)

Har så sjukt mycket gott här hemma att äta också, vad ska man ta!? Finns allt från ananas till popcorn till choklad till bullar till vindruvor till glass och ja.. ni hajar nog grejen.
Tror det blir ett fruktfat med kanelkryddade äpplen och en hög med vindruvor. Brevid de mörk choklad som jag älskar att äta riven elr smält med sked xD Åh juste! Sen får jag inte glömma mina chokladrutor jag bakat!
Kör på svullokväll nuuuu! 


Let's talk about kanel!

Här kommer ett random inlägg som endast handlar om KANEL! Varför? - För att jag tycker att den kryddan är alldeles för underskattad!
Nu är det så här att kanel är inte vilken krydda som helst.

- den håller blodsockret på en normal nivå
- minskar sötsuget en aning
- ökar fettförbränningen
- innehåller nyttiga andioxidanter

Bästa av allt så är det ju fantastiskt gott! Jag tycker det är godast att skära upp en fruktsallad eller äppelklyftor och ha en massa kanel över. Sen passar det till allt från i köttfärsåsen till gröten.


Grattis Stefan!

Vaknade, tittade ut och gick och la mig igen. Det liksom snöar här!? Blir så trött på vädret!

Men hursomhelst så fyller min plastpappa Stefan hela 46 år idag så vi ska fira födelsedagsbarnet med tårta och fika om ca 3 timmar då vi får besök :)
Sen är vi bortbjudna till korskyrkan för ännu mera tårta eftersom att pastorn också fyller år. Jag får se lite hur jag gör med det där, vill igentligen bara mysa ner mig framför tv:n ikväll med en massa gott och ha lite tid för mig själv...
Kom nyss på att våran granne också fyller år idag. Haha!

Nu ska jag dra mig upp och fixa frukost och sen dekorera tårtan !
Sen annars så vill jag bara säga att kvällen igår var väldigt trevlig den med! Fick vara med om lite roliga händelser ;D
Utsikt från vattentornet i Tärnsjö igårkväll!
Sen måste ju självklart ''födelsedagsbarnet'' Stefan få vara med på en bild! :)

fredag 13 april 2012

Dagen å kvällen.

Blev en skön skoldag idag. (förutom provet). Har haft håltimme och sen kollat på film 2 lektioner. Sen slutade vi somvanligt tio över 1 eftersom att Lasse alltid låter oss få gå tidigt :D

Har väl inte hänt så mycket annat dom här dagarna.
Ska snart klä på mig extra mycket kläder, blir dubbla strumpor och underställ under jeansen! Yeah! Nej men fryser man lätt så gör man.. Gör det för att jag ska iväg på tonår somvanligt. Vi blir ute hela kvällen men jag har ingen aning om vad vi ska göra?

Sen känner att jag vill hitta på något galet, nått som kan väcka upp en på nytt elr vad man ska säga? xD men det ser lite torrt ut med spontana händelser just nu. Men så fort våren och värmen drar igång på riktigt sen så blir det nog mycket mer som händer!

Jag & några godingar! Tyvvär så saknas en av dom... Tur som dom har så är dom i Frankrike just nu!
Bilderna är tagna på våran ultimata tjejkväll fast på morgonen efter :P
Vilka underbara vänner man kan ha <3

torsdag 12 april 2012

Plugg, plugg & plugg

Jahapp, där försvann denna helg! Ständigt plugg är ordet. Känns som att skolan tar all fritid ifrån oss! Jag fattar inte hur så många kan tycka att 9an är bäst? 7an var bra, 8an jobbig och 9an värst enligt mig.
Så här kommer mina vardagar se ut dom närmsta dagarna:

Torsdag: Plugga in det sista till biologiprovet som är imorgon, hinna med ett gympass
Fredag: Fixa färdigt matteläxan och starta kemi pluggandet, förhoppningsvis åka iväg på kvällen
Lördag: Kemi, matte, kemi..... gå ut/löpträna om det är fint väder, sen en pluggfri kväll med glass och film!
Söndag: Kemi, ev till stan en sväng, påbörja hemkunskaps pluggandet, och sen gymmet.
Måndag: Kemi kemi kemi och kemi, lite hemkunskap
Tisdag: Matteläxan inlämnad, lära in mig resten av musikprovet som är dagen efter.
Resten av veckan: Lära in mig hemkunskapen, och påbörja ett projektarbete (lägenheten)

Kul information va? - Nej nu åker jag till gymmet, lite fritid känner jag att jag förtjänar.

onsdag 11 april 2012

Preliminärt intagen

Oooh yes alltså! Är preliminärt intagen till mitt förstahandsval till gymnasiet! :D (Cultus för er som fortfarande inte vet de)
Ärligt talat var jag ganska så säker på att jag redan skulle komma in eftersom att mina poäng är en bra bit högre än medianen, men känns ändå skönt att få det bekräftat nu på nått sätt! :) Hahah, snacka om besviken jag skulle bli om jag inte kommer in sen iallafall? xD Får ju dom ''riktiga'' beskeden i juli...

Hur gick det för er andra gymnasiesökare och vad valde ni!? Nyfiken ju! :D


tisdag 10 april 2012

Överlevde första skoldan! Nu är det bara 2 prov jag måste plugga in som jag inte ens kikat på.
Känner mig inte alls motiverad, jag har blivit så där fruktansvärt lat av nån anledning? haha, och när jag väl satte mig och skulle plugga så slutar det med att jag drömmer mig bort, och sen när jag skulle iväg till gymmet så tänkte jag bara ''näe, inte idag...''

Slutar med att jag sitter här och bara kikar igenom gamla bilder på datan. Har hittat en massa flummiga foton från 2009-2010. Varje gång jag ser ett nytt foto på mig själv så tänker jag hela tiden: såg jag verkligen ut så där förut!?

Nej förlåt, nu blev det ett tråkigt inlägg känner jag. Är nog inte på det bästa blogg-humöret heller så, ni får helt enkelt vänta på bättre tider! x)


måndag 9 april 2012

Skoltaggad..?

Jaha!? Nu är det här lovet över också. Känns inte som jag haft något lov ens? Alla dagar bara flög förbi! Herregud vad fort allt har gått!
Nu är det bara att ta tag i den sista energin som finns kvar och plugga järnet. Det är ju ingen mjukstart precis, har första provet redan om 4 dagar.

Det känns som en evighet till sommarlovet, men det är det ju inte. Det är bara 9 veckor kvar nu inkl lov & helgdagar. Sen så räknas ju inte juni månad enligt mig, då är det bara temadagar, stockholmsresan och spexet!

Flera som känner sig deppiga inför skolan? Jag har sagt det här många gånger nu, men jag har aldrig varit såhär skoltrött! 4 år på våla skola liksom... GAAH! Nu måste jag ge de sista så att jag inte halkar efter!!! KÄMPA BECKA!




Utmaning 14. Favoritmellanmål

Jag älskar frukt & bär, alltså är smoothies helt perfekta för mig som mellanmål och det går snabbt att mixa ihop! :)
Här får ni mitt ultimata recept på hur jag brukar göra min smoothie!

1 actimel (el 1 dl mjölk)
½ banan
½-1 kiwi
1-2 dl frysta bär - Jag brukar göra en blandning av tranbär, hallon, mango & ananas.
1 äggvita (kan skippas, men jag tar det för proteinets skull. Äggvitan påverkar inte smaken)
Krossade linfrön
Lite honung

Det är inte mer komplicerat än vad det låter. Mixa ihop allt i en mixer, häll upp & drick :D


söndag 8 april 2012

Nice guys

Vilka underbaringar! Hahah! Jag minns när jag & bine hittade dessa killar på youtube för nått år sen. Många av er har säkert redan sett  deras mästerverk. 
Jag bara MÅSTE dela av mig av deras låt (som finns på spotify här) och en annan rolig video. Rekommenderar stort att kika in på deras youtube kanal! :D